Hırdavat Araçlarının Bakımları Nasıl Yapılır?

19-04-2023 19:23
Hırdavat Araçlarının Bakımları Nasıl Yapılır?

Hırdavat araçları sürekli kullanım halinde oldukları için rutin bakımlara da ihtiyaç duyarlar. Bu bakımlar ürünlerin kullanılma sıklığına göre de değişir. Kullanım sıklığına bağlı olarak ürünler daha hızlı yıpranır, bu yıpranmayı doğru kullanım ve bakımlar ile en aza indirmek mümkündür. 

Hırdavat araçları çok geniş bir yelpazeye sahiptir. Çiviler, matkaplar, testereler, mobilya tamirat ürünleri, ölçüm araçları, iş güvenlik ürünleri, el aletleri ve daha birçok ürün hırdavat araçları içinde yer alır. Tüm bu ürünleri doğru kullanmak ve korumak gerekir. 

Ürünlerin bakımı birazcık da doğru şekilde muhafaza edilmelerinden geçer. Hırdavat ürünleri uygun bir oda ya da bir merdiven boşluğuna yerleştirilebilir. Ürünleri nemden ve rutubetten korunaklı alanlarda depolamak gerekir.


Elektriksiz El Aletlerinin Temizliği ve Bakımı Nasıl Olmalıdır?


El aletleri ister elektrikli ister elektriksiz olsun belli bakım periyotları ile temizlenmeleri gerekebilir. Doğru bir bakım, ürünlerin ömrünü de uzatır. Metal aksamı bulunan birçok el aleti paslanma tehlikesi ile karşı karşıyadır. Bu duruma engel olmak için öncelikle doğru şekilde muhafaza işlemi gerekir. 

Tornavida, yan keski, kontrol kalemi, pense, karga burun gibi hırdavat araçlarının bakımı çok kolay yapılır. Su ve sabun ile bile temizlikleri yapılabilir.  Saf sabun ve su iyi bir arındırıcıdır. Her kullanım sonrası aletleri kontrol etmek ve mümkünse bir alet çantasında depolamak gerekir. 

Al aletlerinde oluşan pası ve yağı gidermek için özel çözeltiler bulunur. Bu çözeltiler yardımı ile aletlerin temizliğini düzenli olarak yapmak gerekir. Aletlerin muhtelif yerlerinde biriken pas ve yağ birikintisi bu özel sıvılar yardımı ile de temizlenebilir.

Pas temizliği yapmanın bazı doğal yolları da bulunur. Sirke, karbonat, hindistan cevizi yağı gibi maddeler de elektriksiz ev aletlerini temizlemek için kullanılabilir. Sirke ve su dolu bir kaba bırakılan ürünler bir süre sonra pastan, kireçten arınmış olur. 

El aletleri zaman içinde yoğun toza maruz kalırsa da işlevini yitirebilir. Bir diş fırçası veya sünger yardımı ile de toz temizliği yapmak mümkündür. Ürünleri kullandıktan sonra hemen yerine kaldırmak da toz oluşumunu engeller. 


Elektrikli El Aletlerinin Periyodik Bakımı Nasıl Olmalıdır?


Elektriksiz hırdavat araçlarının bakımı nasıl yapılır? Elektrikli ürünler ise biraz daha dikkat gerektirir. Elektrikli el aletlerinin temizliği söz konusu olduğunda su kullanımı önerilmez. Elektrik aksamını bozan sıvılar ile temizlik yapmamak gerekir. Temizlik sonrası aletin içinde su kalma ihtimali unutulmamalıdır. 

Elektrikli ev aletleri için temizlik ve bakım yapılması gerektiğinde kullanma talimatları göz önüne alınmalıdır. Burada yazan talimatlara göre temizlik işlemi yapılabilir. Yağ ve tortu gideren özel çözeltiler ile ürünler silinebilir ve arındırılabilir. 

Temizleme işlemine başlamadan önce tüm parçaları tek tek ayırmak gerekir. Daha kolay ve rahat şekilde temizlik işlemi yapılabilir. Parçaları bir araya getirmeden önce tamamen temiz bir hale geldiklerinden emin olmak gerekir. 

Bir dış fırçası ile düğme gibi aksamlar da tüm tozlardan arındırılmalıdır. Elektrikli aletlerin bakımı ve temizliği söz konusu olduğunda kullanım kılavuzlarını da okuyarak hareket etmek gerekir. Burada yazan bilgiler ışığında temizlik işlemi yapılırsa ürünlerin garantisi de devre dışı kalmamış olur. 


Hırdavat Ürünlerinin Saklanması ve Bakımı


Hırdavat ürünleri doğru yerden satın almak gerekir. Bu sayede satın alım sırasında hırdavat araçları bakımı yapılırken dikkat edilmesi gerekenler sorusu da cevaplanabilir. Çoğu kullanıcının yaptığı en büyük hata, hırdavat ürünleri doğru şekilde muhafaza edememektir. Garaja atılan el aletleri, üzeri açık bırakılan kutular, suya maruz kalan metal eşyalar istenilen hizmeti veremez. 

Bakım işleminin ilk adımı doğru bir muhafaza işleminden geçer. Doğru kullanılmayan ürünler zamanla çürür. Her ev her iş yeri için kullanılan bir miktar hırdavat ürünü bulunur. En doğru yöntem tüm bu ürünleri doğru şekilde depolamaktır.  Yıpranma payı ne kadar az olursa o kadar fazla verim alınır. 

Hırdavat ürünler, doğru şekilde temizlenirse çok daha uzun yıllar verimli bir biçimde hizmet eder. El altında olan, sürekli ihtiyaç duyulan bu ürünlerin bakımlarını da ihmal etmeyiniz. Doğru yerlerde depolayınız. Aynı şekilde bakım işlemlerinin periyodikliği de önemlidir, düzenli aralıklarla temizlenmeyen ürünlerin bakım işlemi bir hayli zorlayıcı ve yıpratıcı olur. 




IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.